Sürücü Kursu Hakkında Detaylı Bilgiler

Sürücü olmak ve araç kullanmak isteyen kişilerin, sürücü kurslarına kayıt yaptırarak ehliyet alması gerekir. Araç kullanmak için gerekli olan bilgiler sürücü kursu ile sizlere öğretilecektir. Bu şekilde araç kullanmayı öğrenebilirsiniz.

Hangi Ehliyet Kursunu Almalıyım?

Hangi ehliyeti alacağınız konusunda kararsızsanız, günlük hayatınızda işinize yarayacak bir ehliyet belgesi almayı düşünebilirsiniz. Araç çeşitliliği oldukça fazladır ve alınacak olan sürücü eğitimi de bu araçların çeşitlerine göre verilmektedir. Eğer daha önce hiç araç kullanmadıysanız, B sınıfı ehliyet alarak ilk adımı atabilirsiniz.

Sürücü Kursu Hizmet Belgeleri Nelerdir?

Eğer bir sürücü kursu açmak istiyorsanız bazı noktalara dikkat etmelisiniz. Bir kurs açacağınız zaman ilk olarak sürücü kursu için sizden istenilen belgeleri tamamlamalısınız. Bu belgelerden bir liste yapacak olursak;
  1. Dilekçe formu,
  2. Adli sicil kaydı,
  3. Kimlik numarası,
  4. Sağlık ve Sosyal yardım müdürlüğü dilekçesi,
  5. Kursun açılacağı binanın mülkiyeti.
Yukarıda sayılan belgeler eksiksiz bir şekilde tamamlanmalıdır. Bu belgeleri eksiksiz bir şekilde tamamladıktan sonra sürücü kursu açma hakkı kazanabilirsiniz. Ardından kursunuzu açarak eğitime başlayabilirsiniz.

Neden İstanbul’da Özel Direksiyon Dersi Almalısın?

Özel direksiyon derslerinin kalabalık ortamlarda alınması kişilere fayda sağlamaktadır. Kalabalık bir trafikte özel direksiyon dersi ile araba kullanımına daha hakim olabilir ve direksiyon hakimiyeti sağlayabilirsiniz.

Özel Direksiyon Dersi Aldıktan Sonra Kaç Saatte Trafiğe Çıkabilirim?

Belirli bir süre boyunca direksiyon dersi alan kişiler, tek başlarına trafikte araba kullanabilmektedir. 10 saat özel direksiyon dersi sonrasında tek başınıza trafikte araba kullanabilirsiniz. 10 saatlik bir direksiyon dersi sonrasında araç kullanımını çok iyi şekilde anlayabilirsiniz. Ancak kullanılan araca göre özel direksiyon dersi süreleri değişebilmektedir. Bu nedenle kişilerin dikkatli olması gerekir.

Tır Ehliyeti Nedir? Nasıl Alınır?

Tır ehliyeti, tır kullanmak için gerekli olan bir ehliyet belgesidir. Kişiler gerekli eğitimler ve sınavlardan geçerek tır ehliyeti almadan tır kullanamamaktadır. Tır ehliyeti almak isteyen kişilerin bir sürücü kursuna kayıt yaptırması gerekir. Ardından sınavları geçerek tır ehliyeti alabilirsiniz.

Tır Sürücü Belgesi Almak İçin Hangi Evraklar Gereklidir?

Sürücü kursuna katılarak tır ehliyeti almak isteyen kişilerin belirli evrakları toplaması gerekir. Detaylı bir şekilde tır ehliyeti almak isteyen kişiler için gerekli olan belgeleri sıralayacak olursak;
  1. Önceki ehliyet belgeleri,
  2. Biyometrik fotoğraf,
  3. Sabıka kaydı,
  4. Sağlık raporu,
  5. Öğrenci belgesi,
  6. Kimlik kartı.
Tır ehliyeti almak isteyen kişilerin saydığımız bu belgeleri eksiksiz olarak tamamlaması gerekir.

Tır Ehliyeti Kaç Yaşında Alınır?

Tır ehliyeti almak isteyen kişilerin 21 yaşını doldurmuş olması zorunludur.

Tır Ehliyeti Alabilmek İçin Hangi Şartlar Gereklidir?

Tır ehliyeti alabilmek için belirli şartların yerine getirilmesi gerekir. Bu şartlar yerine getirilmediği takdirde kişiler tır ehliyeti alma haklarını kaybetmektedir. Kişilerin istenilen belgeleri eksiksiz şekilde tamamlaması ve 21 yaşını doldurmuş olması gerekir.