Bişektomi ile Yüz Hatlarınızı Belirginleştirin

Yanak estetiği olarak da bilinen bişektomi, yüz hatlarının daha keskin bir görünüşe sahip olması için yanak yağlarının alınması ile yapılan bir işlemdir.

Yanak estetiği olarak da bilinen bişektomi, yüz hatlarının daha keskin bir görünüşe sahip olması için yanak yağlarının alınması ile yapılan bir işlemdir. Hollywood yanağı ve bişektomi iç içe geçmiş terimler olsa da bişektomi Hollywood yanak estetiğinin bir parçası olarak görülmektedir. Yüz hatlarının belirginleşmesi için bişektomi oldukça faydalı bir işlemdir.

Bişektomi Nedir?

İdeal bir yüz çevresine sahip olmak isteyenlerin sıklıkla kullandığı bir estetik operasyon olan bişektomi yüz hatlarının daha orantılı bir hale gelmesini sağlamaktadır. Bazen kişiler ideal kilolarında olsa bile mevcut yüz yapısı nedeni ile kilolu gözükebilmektedir. Yanakların orta kısımlarında olan yağ dokusu bu görünüme neden olmaktadır ve bişektomi ile bu yağ dokuları alınmaktadır.

Bişektomi Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Kişilere ilk olarak işlem için anestezi uygulanır. Lokal anestezi ile yanağın iç kısmına 1 cm boyutunda bir kesik açılır. Bu kesikten yanak içi dokusuna ulaşılır ve belirlenen miktardaki doku yanak içerisinden çıkarılır. Aynı işlem diğer yanağa da yapılır. Bu işlem sırasında iki yanağında orantılı olması oldukça önemlidir.

Bişektomi Kimlere Yapılır?

Bu işlem, her cinsiyetten ve her yaştan kişilere uygulanabilecek bir işlem olsa da yaş sınırı 25 olarak kabul edilmektedir. 25 yaşına kadar kişilerin yanak şekilleri ve yüz hatları değişiklik göstermeye devam etmektedir. Bu nedenle 25 yaş altı kişilere bu işlem uygulanmamaktadır. Yüz şeklinden ve yanaklarından rahatsız olan herkes için bu işlem uygulanmaktadır.

Bişektomi Operasyonu Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Bişektomi genel olarak güvenli kabul edilen bir işlemdir. Ancak her cerrahi işlemde olduğu gibi bişektomi işleminden sonrada enfeksiyon ve kanama riski bulunmaktadır. Nadirde olsa çıkarılan yağ oranına göre yanaklar arasında asimetrik bir görüntü oluşabilmektedir. Bişektomi işleminden sonra sağlıklı bir iyileşme süreci içi ağız içi bakımınıza dikkat etmelisiniz.

Karın Germe Ameliyatı (Abdominoplasty) Nedir?

Karın bölgesinde oluşan ve estetik açıdan sorun yaratan sarkıkların giderilmesi için uygulanan cerrahi işleme karın germe ameliyatı denmektedir. Bu işlem ile karın bölgesindeki tüm sarkmalar ortadan kalkmaktadır. İşlem sonrasında kişiler daha düz ve daha toplu bir karın bölgesine sahip olmaktadır.

Karın Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır? Kimlere Uygulanır?

Karın germe ameliyatı için ilk olarak doktor tarafından gerekli muayeneler yapılır. İlk olarak karın germe ameliyatı ile sezaryen izi olarak bilinen bölgeden yanlara doğru bir çizgi çizilir ve göbek deliğine kadar olan bölgedeki sarkık deri alınır. Bu şekilde işlem gerçekleşir. Bu işlem genellikle fazla kilolardan düşen ve hamilelik sonrasında karın bölgesindeki derisi sarkan kişilere uygulanmaktadır.

Karın Germe Ameliyatı İyileşme Süreci

İyileşme süreci ameliyat koşullarına bağlı olarak değişiklik gösterse de genel olarak hastalar 1 – 2 gün hastanede kaldıktan sonra taburcu edilmektedir. Ayrıca kişiler karın germe ameliyatı sonrasında özel bir korse giymektedir. Ağır koşullarda çalışmıyorsanız işinize 7 – 10 hafta sonra geri dönebilirsiniz.

Karın Germe Ameliyatı Fiyatları

İşlemin türüne, uygulanacak olan tekniklere, hastane seçimine, hekim seçimine ve tüm bunlara göre karın germe ameliyatı fiyatları değişiklik göstermektedir. Bu durumda kişilerin dikkat etmesi gerekir Ayrıca hekim seçiminize ve hastane seçiminizi de dikkat etmeniz gerekir. Bu gibi etkenlerde karın germe ameliyatı fiyatları açısından büyük bir etki yaratmaktadır. İyi bir araştırma yapılmalıdır. Ayrıca yapılacak ameliyatın uzunluğuna ve yapılacak işlemlerin ne kadar detaylı olduğunu göre de karın germe ameliyatı fiyatları değişmektedir. Ameliyat öncesinde iyi bir araştırma yapmak, fiyat açısından size daha ekonomik olacaktır.