Ankara Lazer Epilasyon Tedavisi ile İstenmeyen Tüylerinizden Kurtulun

Lazer epilasyon tedavisinde lazer ışınları ile tüy kökleri kalıcı olarak yok edilmektedir. Cilde herhangi bir zarar vermeden uygulanan bu lazer epilasyon işlemi vücudun herhangi bir yerine yapılabilmektedir.

Lazer epilasyon, istenmeyen tüylerin lazer ile yok edilmesidir. Bu bir tedavi yöntemidir. Kadınlar ve erkekler tarafından tercih edilen Ankara lazer epilasyon kıldaki pigmentler tarafından emilecek bir ışık yayarak ısıya dönüşmesini sağlamaktadır. Ciltteki saç köklerine zarar verilerek gelecek zamanlarda büyümeleri engellenmektedir.

Ankara’da Lazer Epilasyon Tedavisi

Lazer epilasyon tedavisinde lazer ışınları ile tüy kökleri kalıcı olarak yok edilmektedir. Cilde herhangi bir zarar vermeden uygulanan bu lazer epilasyon işlemi vücudun herhangi bir yerine yapılabilmektedir. Kadın ve erkeklerin tercih ettiği bu tedavi yöntemi genellikle koltuk altı, yüz, bikini bölgesi ve bacaklara uygulanabilmektedir. Yapılan Ankara lazer epilasyon tedavisinin amacı kıl köklerinde kalıcı olarak ortadan kaldırılmasıdır. Lazer kıl köklerin etki ettiği için vücuda ya da cilde zarar vermemektedir. Bu nedenle vücudun tüm bölgelerine güvenle uygulanabilmektedir. Yapılan atış sayısına göre lazer epilasyon fiyatları değişiklik göstermektedir. Bunun yanı sıra bu işlem paralel, detaylı ve hassas bir şekilde yapılmaktadır. İşlem sırasında kişilerin kıl köklerine yüksek enerjili ve aynı dalga boyunda olan lazer ışınları gönderilmektedir. Bu şekilde kıl kökleri zarar görerek bir daha çıkmamaktadır.

Lazer Epilasyon Nasıl Yapılır?

İlk olarak kişilere uygun olan lazer cihazı seçilmektedir. Ardından kişilere koruyucu gözlük takılmaktadır ve lazer cihazı çalıştırılmaktadır. Lazer cihazı ile bölgelere tekli atışlar yapılmaktadır. Yapılan atışlara göre lazer epilasyon fiyatları değişiklik göstermektedir. Bu nedenle atış sayısı oldukça önemlidir. Cihazdan yansıtılan lazerler, kıl köklerine iletilmektedir ve bu şekilde kıl kökleri tahrip edilmektedir. İşlem sırasında kişilerin rahat hissetmesi için cihazdan deriye soğuk hava uygulanmaktadır. Bu şekilde işlem acısız ve yan etkisiz şekilde gerçekleşmektedir. Soğuk uygulaması yapıldığı için deride kızarıklık görülmemektedir.

Lazer Epilasyon Ne Kadar Sürer?

Lazer işleminin ne kadar süreceği, yapılacağı bölgeye ve kıl kökü yapısına göre değişiklik göstermektedir. Ancak genel olarak lazer epilasyon Ankara işlemi 6 saat sürmektedir. Ense, yüz ve kol gibi ince tüylerin bulunduğu bölgelerde seanslar 10’a kadar çıkabilmektedir. Yüz bölgesinde ise lazer epilasyon daha kısa sürmektedir. Geniş yapıya sahip olan bölgelerde ise işlem süresi daha uzun sürmektedir. Bu nedenle işlemin ne kadar süreceği, lazer yapılacak bölgeye göre değişiklik göstermektedir.

Lazer Epilasyon Ne Kadar Sürer?

Genel olarak 2 hafta içerisinde işlem yapılan bölgedeki kıllar dökülmeye başlamaktadır. Dökülme 3 haftaya kadar sürebilmektedir. Yapılan Ankara lazer epilasyon sonrasında kılların tamamının bir anda dökülmesi mümkün değildir. Bazen 2 ya da 3 seans sonrasında kılların dökülmemesi gibi bir sorun oluşabilmektedir. Eğer lazer işleminden sonra tüyleriniz dökülmediyse peeling ya da kese yapabilirsiniz. Bu şekilde bölgedeki ölü derileri temizleyebilirsiniz. Ancak bu tür bir uygulama yapmadan önce mutlaka işlemi yaptırdığınız hekime danışmalısınız.

Lazer Epilasyon Sonrası Banyo Ne Zaman Yapılabilir?

Lazer epilasyon işleminden sonra duş almak için mutlaka uygun zamanı beklemelisiniz. Bu şekilde daha sağlıklı bir epilasyon süreci geçirebilirsiniz. İşlem uygulandıktan 2 sonra duş alabilirsiniz. Bu şekilde hem cildinizi tahriş etmezsiniz hem de hassaslık sorununu ortadan kaldırabilirsiniz Ayrıca işlem seans olarak ilerlemektedir. Seanslar arasında belirli bir zaman aralığı bulunmaktadır. Ayrıca seanslarda yapılan atış sayısına göre lazer epilayson fiyatları değişiklik göstermektedir. Seans aralarında ne zaman duş almanız gerektiği hakkında bilgi sahibi olmak için uzmanınıza danışabilirsiniz. Bu şekilde daha sağlıklı bilgiler ile tedavinize devam edebilirsiniz. Hekiminizden bilgi almak sizin için daha sağlıklı olacaktır.